De app die het plezier van het "pinnen" van je favoriete producten combineert met het gemak om dit te delen!

Ecwid app "Pin and share": algemene info

Deze app combineert het plezier van het "pinnen" (zoals Pinterest) van je favoriete producten in een visuele verzameling met het gemak van het delen van deze verzameling met andere mensen (vrienden, familie, collega's enz.). Als suggestie, inspiratie-bord of cadeau-idee. Je kunt het ook gebruiken om de URL naar jezelf te sturen als herinnering aan wat je hebt gezien en leuk vond in de winkel.

Hebt u vragen over de Ecwid-app "Pin and Share"?
Of suggesties voor verbetering?

Het idee voor de app

Screenshot Ecwid-app
Screenshot van onze app "Pin and share"

Stel, je bezoekt een webshop en ziet daar een paar prachtige producten, en je wilt deze producten als verzameling bewaren om later nog eens op terug te komen. Of je wilt de verzameling als suggestie delen met anderen. Maar zonder gedoe: waarom zou je eerst een account moeten aanmaken, of moeten inloggen (als je al klant bent)? Of wat als je deze producten voor jezelf in gedachten wilt houden?

Daarom hebben we "Pin and share" ontwikkeld: met deze functie kun je deze producten als verzameling bewaren, naar iedereen sturen die je maar wilt, of naar jezelf als herinnering. Via Whatsapp, e-mail of welke andere manier dan ook; kopieer gewoon de link of druk op de knop "Share". Snel en gemakkelijk! Zo wordt online shoppen nog leuker!

Hoe werkt "Pin and share"?

  • voeg producten toe door te klikken op het "pin"-icoon icon share-for-later => het item wordt dan toegevoegd aan de Pinned-to-share lijst
  • de verzameling van producten bekijken kan als "metselwerk"-weergave door de lijst te openen met de zwevende knop Pin-and-share floating button, en vervolgens ook als gewone lijstweergave door op het icoon "lijstweergave" te klikken
  • verwijder producten door de Pinned-to-sharelijst te openen met de zwevende knop en op het lijsticoon te klikken. Nu verschijnt de lijst met verzamelde producten. Hier kunt u producten uit de lijst verwijderen.

Bekijk onze demo-webshop hier om het in werking te zien.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Q: Hoe werkt het?

Elke productkaart is uitgebreid met een "Pin"-icoontje, linksonder in de hoek. Als u op dit icoontje klikt, wordt het product toegevoegd aan uw Pin-lijst.

Als het item al eerder is toegevoegd, wordt het slechts één keer toegevoegd..

Q: Hoeveel producten kunnen bezoekers verzamelen?

Elk aantal producten kan worden verzameld met Pin-and-share.

Q: Hoe wordt de verzameling producten weergegeven?

In de "metselwerkweergave" (gestapelde blok-weergave) is ruimte voor maximaal 6 productminiaturen. Als er meer dan 6 items worden verzameld, wordt dit aangegeven door het pijlsymbool op het laatste item..
In de lijstweergave kun je zoveel items opslaan als je wilt.

Q: Kan ik de pin verwijderen?

Zeker, je kunt een pin van een productkaart verwijderen door nogmaals op het "ge-pinde" item te klikken (klik op het "pin"-icoon). Het wordt verwijderd uit de Pin-and-share-lijst.

Q: Worden er persoonlijke gegevens opgeslagen?

Nee. Alle gegevens die zijn opgeslagen op het apparaat van de gebruiker zijn de producten die ze verzamelen.

Q: Hoe kunnen bezoekers hun verzamelde producten naar iemand anders sturen?

Klik gewoon op de "Share"-knop nadat je de items in je lijst hebt verzameld om deze te delen via Whatsapp. Als je het op een andere manier wilt delen, kopieer dan de URL uit het URL-veld en plak het in een e-mailbericht, of plak het in een andere toepassing waarmee je een link kunt versturen.

Q: Ik heb de app geïnstalleerd, maar het werkt niet

De app gaat ervan uit dat de shop-instelling staat ingesteld op "Toon hoofdbeeld van het product". Dat komt omdat deze app zonder productafbeeldingen geen echte meerwaarde heeft. Deze app werkt dus alleen zoals bedoeld als de winkelinstellingen zijn ingesteld op "toon productafbeeldingen". Controleer of dat het geval is in de winkelinstellingen.
Shopinstelling voor tonen van productafbeelding
Shopinstelling voor tonen van productafbeelding

Zie de melding "Please note" op de instellingenpagina van de app (pagina bovenaan).