De app die het makkelijk maakt om productspecificaties met elkaar te vergelijken en te delen

Ecwid app "Compare and share": algemene info

Met deze app kunnen bezoekers overzichtelijk productspecificaties vergelijken. In het vergelijkingsvenster worden de producten op een heldere manier naast elkaar getoond, in een tabel-vorm, met de specificaties om te vergelijken. Dit productvergelijkingsoverzicht kan vervolgens worden gedeeld met anderen door op de "kopieer link"-knop te klikken.

Hebt u vragen over de Ecwid-app "Compare and Share"?
Of suggesties voor verbetering?

Het idee voor de app

De app
De app "Compare and share" (screenshot)

De ambitie is om een Ecwid-app te bieden die het makkelijker maakt om producten te vergelijken op hun specificaties, zodat bezoekers beter producten kunnen vergelijken, en zodoende een betere keuze kunnen maken. 

Da's soms best een uitdaging, omdat er veel gegevens op een vaak beperkte ruimte moet worden getoond, waarbij je als gebruiker snel het overzicht kwijt bent.

Onze app doet dit op een duidelijke manier, met een interface-ontwerp dat het makkelijk maakt om de specificaties van elk product te bekijken en te beslissen welk product ze mogelijk willen kopen. Dat helpt dus om de conversie van uw shop te verhogen!

Hoe werkt "Compare and share"?

  • voeg producten toe door te klikken op het "Compare"-vinkje. Het vinkje is te vinden onderaan iedere product-"kaart" op de productoverzichtspagina's, en ook op de detailpagina van een product (dan staat het rechts bij de productgegevens). 
  • bekijk het productvergelijkingslijst dat als een extra laag bovenop de webpagina wordt getoond ("modal" venster)
  • verwijder producten uit het overzicht door op het "delete"-kruisje te klikken. 
  • deel de vergelijkingslijst door op de "Copy link to share" knop te klikken, en plak de link in Whatsapp, mailbericht of via iedere andere manier om een link te delen.

Bekijk onze demo-webshop hier om het in werking te zien.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Q: Hoe werkt het?

Elk product is uitgebreid met een "Compare"-knop; op de productoverzichtspagina is die te vinden onderaan de product-"kaart", op de detailpagina staat die in de rechter kolom bij de bestelknop.

Als het product al eerder is toegevoegd, is de checkbox voor toevoegen aan Compare-and-share al aangevinkt.

Q: Waar komen de productspecificaties vandaan?

Vanaf het tabblad Attributen in de Ecwid backoffice. Klik op een product in de backoffice om de productgegevens in te voeren; klik op "Attributes" (schermafbeelding) en voer uw eigen specificaties in voor gebruik in de Compare-and-share app.
tab Attributen
Onder de tab "Attributen" kunnen de specificaties per product worden ingevoerd.

Q: Hoeveel producten kunnen bezoekers vergelijken?

Elk aantal producten kan worden verzameld met Compare-and-share, er zit geen maximum op. 

Q: Worden er persoonlijke gegevens opgeslagen?

Nee. Alle gegevens die zijn opgeslagen op het apparaat van de gebruiker, zijn de producten die ze vergelijken.

Q: Hoe kunnen bezoekers hun vergelijkingsoverzicht delen?

Klik gewoon op de "Copy link"-knop nadat je de items in je overzicht hebt verzameld om deze te delen via Whatsapp, of plak het in een e-mailbericht of in iedere andere toepassing waarmee je een link kunt versturen.